Jasper Doest / WWF
Voedsel

Voedsel

Eten geeft ons energie en brengt ons samen. Tegelijkertijd is het de grootste oorzaak van natuurverlies wereldwijd. De manier waarop we voedsel produceren en consumeren is onhoudbaar.

Door ons voedselsysteem verdwijnt de biodiversiteit waarvan we zo afhankelijk zijn voor een vruchtbare aarde, de bestuiving van onze gewassen en schoon water. Ook is het verantwoordelijk voor maar liefst 80 procent van alle ontbossing en bijna een derde van alle uitstoot van broeikasgassen. Daarom zetten we ons wereldwijd in voor de transitie naar een toekomstbestendig landbouwsysteem, duurzame toeleveringsketens en een natuurvriendelijker eetpatroon.

Hiervoor hebben we iedereen nodig. Van de internationale gemeenschap om ambitieuze doelen te stellen, tot overheden om deze verder uit te werken en bedrijven en burgers om bewustere keuzes te maken. Als we overstappen naar een meer plantaardig eetpatroon verbetert dat onze voedselzekerheid en gezondheid, worden de gevolgen van de klimaatcrisis minder, worden toeleveringsketens robuuster en is er minder voedselverspilling.

Wat doet WWF?

Sign up for the newsletter

Sign up for our bi-monthly newsletter. We'll inform you about new insights and tools for business and you'll get updates about major WWF projects and tips for sustainable entrepreneurship.