Petteri Hautamaa / WWF

Shephard Zonde heeft meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van duurzame plattelandsontwikkeling, en hij richt zich daarbij met name op het programmeren van bestaansmiddelen op het platteland, klimaatmitigatie/adaptatie en bankable nature sollutions. Shephard werkt als als projectmanager en heeft verschillende ontwikkelingsprogramma's gecoördineerd, waarbij zowel de publieke als de private sector betrokken waren.

Zijn ervaring strekt zich uit over een groot aantal landen, waaronder Zuid-Sudan, Oeganda, Zimbabwe, Zambia, Kameroen en Bangladesh. Op dit moment is Shephard programmamanager voor WWF -NL bij Mobilising More for Climate (MoMo4C), een vijfjarig initiatief gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. MoMo4C ondersteunt de schaalvergroting van kleine tot middelgrote agrarische bedrijven in Afrika die zowel helpen om de gevolgen van de klimaatverandering te dempen als een impuls geven aan de lokale samenleving. Shephard blogt in het Engels.

Lees alle blogs van Shephard

In the field in Cameroon: Getting the off-take to take-off

Shephard vertelt over zijn reis naar Kameroen in 2023.
Meer info

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe inzichten en tools voor de zakelijke markt en krijg je updates over grote WWF-projecten en tips voor duurzaam ondernemen.