naturepl.com / Fergus Gill / 2020VISION / WWF

Het laatste nieuws

Updates, successen en verhalen van en over het bedrijfsleven. Lees hier alles over aankomende conferenties, tools voor een groenere economie en nieuwe samenwerkingen.

We werken er hard aan om onze aarde leefbaar te houden en te zorgen voor meer natuur. In het nieuwsoverzicht vind je verhalen van over de hele wereld. Hoe het ons is gelukt tools te ontwikkelen die zorgen voor een duurzamere economie of wat er is besloten op de meest recente VN-klimaattop.

Ben je op zoek naar updates van ons natuurbeschermingswerk of wanneer de volgende klimaatmars is? Kijk dan bij ons algemene nieuwsoverzicht.

Heb jij nieuws voor ons?

Heb jij nieuws dat belangrijk is voor WWF business? Neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar bedrijven@wwf.nl.

©Freepik / XZokzathai

ONDERZOEK: Natuur moet en kan hoger op de agenda van centrale banken en financiële toezichthouders

ONDERZOEKSRAPPORT: Natuur moet en kan hoger op de agenda van centrale banken en financiële toezichthouders
Meer info

WWF-Panda opent de Amsterdamse Euronext

Vandaag is het Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) met een gongceremonie op de Amsterdamse beurs gelanceerd door het Wereld Natuur Fonds Nederland, Nederlandse Vereniging van Banken, Deloitte en Rabobank. TNFD is een instrument dat bedrijven en investeerders inzicht geeft in de natuurgerelateerde risico’s en kansen van hun investeringen en activiteiten. Met dit inzicht kunnen zij beslissingen nemen om risico's te verminderen en investeringen te doen die bijdragen aan meer natuur.
Meer info
Alain Compost / WWF

Wereldwijde oproep aan centrale banken voor actieplan klimaat- en biodiversiteitscrisis

Samen met ruim 90 wetenschappers, denktanks en internationale organisaties doet WWF een wereldwijde oproep aan centrale banken om alle mogelijke middelen in te zetten om de klimaat- en natuurcrisis tegelijkertijd aan te pakken. Dat is nodig om zowel de planeet als een stabiele economie te beschermen.
Meer info
Frans Lemmens / Hollandse Hoogte

Open brief aan de Rabobank

We staan in Nederland voor grote uitdagingen om biodiversiteit te herstellen, ons aan te passen aan klimaatverandering, de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen en een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren waarbij een gezonde lucht, voldoende en schoon water, en een levende bodem een vanzelfsprekendheid wordt. Een transitie naar een natuurvriendelijke kringlooplandbouw is hiervoor van cruciaal belang.
Meer info
Yasmin Hargreaves Photography

Albert Heijn en WWF bundelen krachten om ecologische voetafdruk voedselsysteem in 2030 te halveren

Albert Heijn en WWF-NL werken de komende jaren nauw samen om de ecologische voetafdruk van producten in vers en houdbare ketens te halveren voor 2030. Door het tekenen van een meerjarige samenwerkingsovereenkomst bundelen de partijen hun krachten om het voedselsysteem versneld te verduurzamen.
Meer info
WWF Sabine Bos

Nature is Next: Nederlandse financiële instellingen zetten eerste stappen voor de natuur

De natuur gaat sneller dan ooit achteruit. Economische activiteiten leiden tot natuurverlies, zoals ontbossing, luchtvervuiling en overbevissing. Tegelijkertijd is onze economie sterk afhankelijk van de natuur, zoals voor voedselproductie. De impact en afhankelijkheden van de economie op de natuur brengen risico's met zich mee voor de financiële sector, maar natuurlijk ook kansen om de natuur te beschermen. Een aantal financiële instellingen is hier al mee bezig, maar we zijn er nog lang niet. Dat blijkt uit vandaag gepresenteerd onderzoek.
Meer info
Juan Pratginestos / WWF

Meer inzicht in data over waterrisico’s noodzakelijk voor duurzame beleggers

Het in kaart brengen van watergerelateerde financiële risico’s is urgenter dan ooit. Niet voor niets staan in de afgelopen tien jaar watergerelateerde risico's bovenaan de lijst van wereldwijd voorkomende risico's in het Global Risk Report van het World Economic Forum.
Meer info

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe inzichten en tools voor de zakelijke markt en krijg je updates over grote WWF-projecten en tips voor duurzaam ondernemen.