Veelgestelde vragen
Wat WWF doet
Wereld Natuur Fonds gaat heel bewust en zorgvuldig om met het geld dat we van onze donateurs ontvangen. Al onze inkomsten en uitgaven worden gecontroleerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Hierdoor mag WWF zich een CBF-Erkend Goed Doel noemen. Voor meer informatie over de CBF-erkenning kijk je op de website van CBF.
In het afgelopen boekjaar (lopend van juli 2021 tot en met juni 2022) gaf het Wereld Natuur Fonds 73% van de totale bestedingen uit aan natuurbescherming in het buitenland, 4% aan natuurbescherming in Nederland, 9% aan voorlichting en educatie, 10% aan wervingskosten en 4% aan beheer en administratie.
Mocht je meer inzicht willen in onze financiën, dan kun je ons jaarverslag downloaden.
Natuurbeschermingswerk is een kwestie van lange adem. Op onze website zie je verschillende projecten waarbij we resultaten boeken op korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij 'Wat wij doen'. Of bekijk een greep uit de resultaten die we geboekt hebben.
Wat jij kunt doen
Wat fijn dat je ons natuurbeschermingswerk wilt ondersteunen! Het Wereld Natuur Fonds is een natuurbeschermingsorganisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van bedreigde plant- en diersoorten én hun leefomgeving. We willen onze wereld ‘Nature Positive’ maken: van natuurverlies naar natuurwinst. We werken samen met burgers, overheden en bedrijven aan oplossingen voor een verantwoord en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.
Als donateur steun je het werk van WWF. Donateurs ontvangen na aanmelding een welkomstbrief en driemaal per jaar verschijnt het donateursblad Be one with nature. Hierin staan interessante verhalen over onze projecten en de behaalde resultaten. Er is ook een digitale versie beschikbaar. Wanneer je geen magazine per post wenst te ontvangen kun je dit aan ons laten weten via info@wwf.nl of ons gratis servicenummer 0800-1962.
Wil je ons steunen als donateur? Meld je dan aan via onze website of via ons gratis servicenummer 0800-1962. Je kunt ons steunen vanaf € 2,95 per maand.
Er zijn twee mogelijkheden om belastingvrij te schenken: met een periodieke schenking of met een eenmalige gift. Als je in aanmerking wilt komen voor belastingvoordeel bij een eenmalige gift geldt een inkomensdrempel. Meer informatie hierover kan je vinden op de site van de Belastingdienst.
Een periodieke schenking is eenvoudig en veilig online af te sluiten via onze website. Je steunt dan gedurende minimaal 5 jaar ons werk. Deze vorm van schenken is fiscaal erg aantrekkelijk: je krijgt tot 40% terug van de Belastingdienst. Het is ook mogelijk de schenking per post te regelen, dan duurt de afhandeling maximaal 2 weken.
Meer informatie over Belastingvrij schenken bij WWF vind je op deze pagina.
Leuk dat je belangstelling hebt voor een eventuele samenwerking met onze organisatie! Wereld Natuur Fonds krijgt jaarlijks veel verzoeken en aanbiedingen van bedrijven en particulieren met betrekking tot een eventuele samenwerking (of participatie in welke vorm dan ook). We zijn heel blij dat er zoveel interesse bestaat in onze organisatie en ons natuurbeschermingswerk!
Ben je een bedrijf of organisatie? Lees hier meer over alle manieren waarop wij samenwerken met bedrijven of hoe je ons natuurbeschermingswerk kunt steunen.
De naam en het beeldmerk van WWF zijn beschermd. Daarom kan ons logo niet beschikbaar worden gesteld. Wij willen ons logo heel gericht en constructief gebruiken, ook als het gaat om samenwerking met andere organisaties.
Mocht je meer vragen hebben dan kun je ons een e-mail sturen via info@wwf.nl. Daarnaast zijn we op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur via ons gratis servicenummer 0800-1962.
De meeste projecten van Wereld Natuur Fonds in het buitenland zijn niet te bezoeken. Dit is voornamelijk omdat toerisme de vaak zo moeizaam opgebouwde natuurbeschermingsprogramma's ernstig kan verstoren. Bovendien bestaan veel van onze projecten onder andere uit het opzetten van parkbeveiliging, het geven van voorlichting aan de plaatselijke bevolking en het uitrusten van parkwachters. Voor sommige projecten is echter een uitzondering gemaakt, zoals het Kafue Flats project. Kijk eens op onze internationale site, hier kun je zien of het betreffende project te bezoeken is.
Wat fijn dat je ons natuurbeschermingswerk een warm hart toedraagt!
Voor kinderen en mensen die leden gaan werven of geld willen inzamelen, kunnen we een pakketje op maat samenstellen. Hierin vind je een aantal tijdschriften, wervingsfolders en eventueel posters of stickers. We vragen hier een vergoeding voor, zodat we ook in de toekomst informatiemateriaal kunnen blijven toesturen. Het WWF-actiepakket is te bestellen via ons gratis servicenummer 0800-1962.
Hartelijk dank voor je belangstelling om vrijwilligerswerk te doen voor Wereld Natuur Fonds! Vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar. Als vrijwilliger ben je het gezicht van WWF, om veel mensen rechtstreeks te bereiken en persoonlijk in contact te komen.
Als vrijwilliger geef je informatie over het natuurbeschermingswerk van WWF. Je vertelt hoe mensen een bijdrage kunnen leveren en maakt ze enthousiast voor onze organisatie. Hoe meer steun we uit de maatschappij krijgen, hoe sterker de positie van WWF en des te beter we met de overheid en het bedrijfsleven kunnen onderhandelen.
Wil je een bijdrage leveren aan onze projecten in het buitenland? Wereld Natuur Fonds zendt zelf geen vrijwilligers uit over de grens. Er zijn wel verschillende mogelijkheden om een vrijwilligersfunctie in het buitenland te vinden.
Verschillende organisaties bemiddelen tussen vrijwilligers en (natuurbeschermings) projecten in het buitenland. WWF-kantoren in andere landen maken soms wel gebruik van vrijwilligers. Jongeren tussen de 20 en 27 jaar kunnen voor 2 tot 3 maanden veldervaring opdoen tijdens het werken voor een WWF veldproject in verschillende landen. Meer informatie hierover kun je vinden op de site van WWF International.
Lees meer over de verschillende mogelijkheden om je als vrijwilliger actief in te zetten voor de natuur.
Jeugd
Ja, heel graag zelfs! Onze missie is om alle kinderen in Nederland liefde voor natuur wereldwijd bij te brengen. Dus ook jouw neefje, nichtje, buurkind of welk kind dan ook. In het aanmeldformulier wordt het adres van het kind gevraagd én de gegevens van degene die de donatie betaalt. Zo ontvangt het kind het welkomstcadeau en de magazines. Je kunt een kind Ranger maken via wwf.nl/wordranger of bel gratis naar 0800-1962.
Om korting te krijgen bij dierentuinen of musea heb je het Rangernummer nodig. Dat vind je achterop elk magazine, waar het adres staat én in elke nieuwsbrief die je van ons ontvangt. De korting op de uitjes krijg je vervolgens via: rangers.wwf.nl/dagjeuit. Vragen? Bel dan ons gratis via 0800-1962.
Ja, dat hebben we zeker! Op rangers.wwf.nl vind je allerlei informatie, speciaal voor je spreekbeurt. Kies het onderwerp van jouw keuze en download de spreekbeurt. Daarnaast vind je er nog veel meer weetjes en video's over verschillende dieren. En als je ons belt via 0800-1962 kunnen we je nog iets extra’s sturen.
Voor kinderen die geld willen inzamelen, kunnen we een pakketje op maat samenstellen. Hierin vind je een aantal tijdschriften en eventueel posters of stickers. We vragen hier een vergoeding voor, zodat we ook in de toekomst materiaal kunnen blijven toesturen. Het WWF-actiepakket is te bestellen via ons gratis nummer 0800-1962.
We sturen elke maand de leukste knutseltips, dierenweetjes, updates van parkrangers en actietips naar onze Rangers én hun ouders. Wil jij deze Rangers Update ook ontvangen? Meld je dan aan!
Een deel van de donatie gaat naar het maken van de magazines en andere uitingen. Een ander deel gaat natuurlijk naar natuurbescherming.
Een kind is voor €3,95 per maand al Ranger van het Wereld Natuur Fonds. De donatie loopt automatisch door, tenzij deze stopgezet wordt.
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen Ranger worden, maar deze leeftijden zijn niet strikt. Iedereen kan Ranger worden. De Rangerclub groeit mee met je kind. Zodra je kind 7 wordt, ontvangt het automatisch de magazines en uitnodigingen voor die leeftijd.
Als je kind 12 wordt, wordt het automatisch YOUTH member.
Scholen
Natuurlijk, graag zelfs! Als jullie voor WWF als goed doel kiezen, is het gegarandeerd dat jullie actie bijdraagt aan een betere wereld. Ook is het ongetwijfeld erg leerzaam voor de leerlingen om voor WWF in actie te komen en zo te beseffen dat het een manier is om bij te dragen aan de wereldwijde natuur. Bekijk gerust deze handige informatiepagina, daar is het ook mogelijk om jullie gift eenvoudig naar ons over te maken.
Regelmatig zijn er ook Rangeracties. Daarbij staat een dier of een thema centraal waar we in heel Nederland actie voor gaan voeren, met duizenden Rangers en vaak honderden scholen. Hier kunnen jullie als school gerust bij aanhaken. Blijf onze kanalen volgen voor nieuws over de Rangeracties.
We hebben een gevarieerd gratis lesaanbod voor het onderwijs, voornamelijk gericht op de basisschool. We nemen kinderen mee op een inspirerende leerreis, waarbij ze alles leren over wilde dieren, duurzaamheid en de natuur.
Doe bijvoorbeeld mee met Toekomstunde, dat zijn actuele lessen voor groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs. Je kunt ook een echte WWF’er in de klas halen door een gratis gastles aan te vragen.
Als je ingeschreven bent voor Toekomstunde ontvang je vrijwel iedere lesweek een e-mail met een nieuwe lestip. Onderaan die mail staat een linkje naar het gehele lessenoverzicht.
Wijzigingen
Wanneer je je gegevens wilt wijzigen, zoals een adres of rekeningnummer, dan kan dit via de pagina 'gegevens wijzigen'. Ook is het mogelijk om een wijziging telefonisch aan ons door te geven. We zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-1962. We maken de wijziging graag voor je in orde.
Jammer dat je ons natuurbeschermingswerk niet meer kunt of wilt steunen. We zijn je erg dankbaar voor je bijdrage! Mede dankzij jouw steun hebben we geweldige resultaten voor de natuur kunnen behalen.
Het opzeggen van je donateurschap kan na 1 jaar en daarvoor kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling Customer Contact Center: 0800-1962 (gratis, bereikbaar op werkdagen van 09.00-17.00 uur) of ons contactformulier invullen.
Mocht je om financiële redenen genoodzaakt zijn je steun te beëindigen, weet dan dat het mogelijk is het maandbedrag aan te passen. Hiermee help je de natuur én jezelf!
Een overlijden kun je doorgeven via ons contactformulier of door contact op te nemen via ons gratis servicenummer 0800-1962. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Zodra we het bericht hebben ontvangen, zal de eventuele automatische incasso komen te vervallen en wordt er geen post meer verstuurd.
Voor het verhogen of verlagen van je bijdrage kun je tijdens kantoortijden telefonisch contact opnemen met de afdeling Customer Contact Center via ons gratis servicenummer 0800-1962. Natuurlijk is het ook mogelijk een e-mail te sturen naar info@wwf.nl. We zullen de donatie dan zo spoedig mogelijk voor je aanpassen. Hartelijk dank voor je steun aan ons natuurbeschermingswerk!
Ben je benoemd als executeur en heb je vragen over de afwikkeling van een testament waarin het Wereld Natuur Fonds als erfgenaam of legaat is opgenomen? Neem dan contact met ons op via deze pagina.
Webshop
Wanneer je bij WWF een product bestelt in de webshop dan kan je betalen met iDeal. Je betaalt dus snel, simpel en veilig online via je eigen bank. Dit is de meest gebruikte methode in Nederland. Wil je liever met credit card betalen of als bedrijf een grote bestelling via een factuur betalen neem dan contact op via webshop@wwf.nl en informeer naar de mogelijkheden.
Je bestelling in de WWF-webshop wordt met de grootste zorg in behandeling genomen. Daarbij geldt dat als je vandaag vóór 15.00 uur bestelt, dat je deze in principe morgen in huis hebt! Dit met uitzondering van bestellingen op zaterdag en zondag. Deze worden op maandag verzonden. Rondom officiële feestdagen kan de verzending ook minder snel zijn.
LET OP: Indien je de bestelling op een bedrijfsadres laat bezorgen dan kan het in sommige gevallen een dag langer duren voordat je pakket geleverd wordt omdat het niet altijd lukt om op de eerste dag na de bestelling al voor sluitingstijd van een bedrijf te bezorgen.
Ja, WWF verzendt jouw webshop bestelling zo duurzaam mogelijk. Als het bezorgadres in een bepaald gebied ligt bezorgen we via Cycloon Post & Fietskoeriers. Zij leveren je pakket zonder uitstoot met de fiets. In de gebieden waar de fietskoeriers nog niet komen, verzorgt PostNL de bezorging voor ons.
Voor de verzending van je webshop order rekenen wij de volgende verzendkosten:
- € 4,95 verzendkosten bij bestellingen tot en met € 35,-
- Geen verzendkosten bij bestelling boven de € 35,-
Het maakt niet uit of je pakketje door Fietskoeriers.nl of PostNL wordt bezorgd.
Nee, helaas niet. WWF-NL levert alleen binnen de Nederlandse landsgrenzen (daar worden de Nederlandse Antillen niet toe gerekend).
Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en proberen ons geld te besteden waar het nodig is: aan de natuur en de bedreigde dieren. Daarom help je ons als je iets kritischer kijkt dan anders, voordat je iets terugstuurt. Namens de natuur alvast bedankt!
Bij de aankoop van onze producten heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden, gedurende veertien dagen vanaf de dag van ontvangst van het product. Je kunt jouw bestelling retourneren en het aankoopbedrag terug laten betalen.
Neem als je een product wil retourneren contact op met onze afdeling Customer Contact Center via 0800-1962 (gratis) of via webshop@wwf.nl, onder vermelding van je bestelgegevens (ordernummer, naam, adres, besteldatum, besteld product).
Wanneer je het artikel kapot of beschadigd hebt ontvangen is het niet nodig om het aan ons terug te sturen. We vragen je dan een foto te sturen en na onze beoordeling zal je in de meeste gevallen een nieuw artikel toegestuurd krijgen.
Wanneer je het artikel wilt retourneren ontvang je van ons een retourformulier. Door dit mee te sturen in je retourzending kunnen we deze sneller en beter verwerken.
De regels bij retourneren:
- Artikelen kunnen alleen geretourneerd worden binnen 14 dagen na de datum van ontvangst van het product.
- Producten die in de uitverkoop zijn kunnen niet geretourneerd worden.
- Producten die uit de verpakking zijn gehaald kunnen alleen geretourneerd worden indien de verpakking onbeschadigd is.
- Kledingstukken mogen niet gedragen zijn.
- Wanneer je een product wilt ruilen voor een andere maat (in het geval van kleding) dan vragen we je het onjuiste artikel te retourneren en in onze webshop een nieuwe bestelling te plaatsen voor het product in de andere maat.
Na ontvangst van je retourzending wordt het aankoopbedrag teruggestort op je rekening. Hierbij wordt dezelfde betaalmethode gebruikt als je bij je aankoop hebt gebruikt. Bij het retourneren van een volledige bestelling ontvang je tevens de verzendkosten die je hebt betaald terug. De kosten voor het terugsturen van je bestelling vergoeden wij niet. Houd er rekening mee dat er ruim een week tijd kan zitten tussen het versturen van je retour en het ontvangen van het bedrag.
De gegevens die wij vragen bij het afronden van je bestelling hebben we enerzijds nodig om je bestelling te verwerken en anderzijds om te weten te komen wie je bent. Op dit moment vragen we bijvoorbeeld ook je geboortedatum. Aan de hand daarvan kunnen we zien of je volwassen bent en kunnen we eventuele vervolgcommunicatie zo relevant mogelijk laten zijn. Zie ook onze privacy policy.
Het overgrote deel van het assortiment dat wij verkopen in onze webshop kopen wij in bij diverse leveranciers. Deze leveranciers zijn zorgvuldig gecontroleerd op diverse duurzaamheidsaspecten en daardoor zijn we ook in staat om op de webshop een zo duidelijk mogelijke uitleg te geven over het product. Mocht je ondanks de informatie in de webshop toch een vraag hebben dan kan je terecht bij ons Customer Contact Center (bereikbaar op 0800-1962 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00) of per email: webshop@wwf.nl). In sommige gevallen zal ons Customer Contact Center je vraag door moeten spelen aan de leverancier. We zullen je daarover informeren en je dan vragen rekening te houden met een wat langere tijd voordat we het complete antwoord op je vraag hebben aangezien de leverancier ook tijd nodig heeft om onze vraag te beantwoorden.
Het is helaas een bekend probleem; heb je zo'n mooie puzzel gekocht of gekregen en kom je er na urenlang puzzelen achter dat er een stukje ontbreekt. Wat nu? Dit is een vraagstuk waar alle puzzelfabrikanten mee worstelen. Het probleem is dat door de manier waarop een puzzel gemaakt wordt het niet zo simpel is als je zou denken om een ontbrekend stukje op te sturen. Eén en dezelfde puzzel wordt soms wel in 30 verschillende snijmallen gemaakt, dus de kans dat de fabrikant exact het ontbrekende stukje nog een keer heeft is al vrij klein. Bovendien kunnen er kleine kleurverschillen ontstaan.
Een enkele fabrikant biedt nog een oplossing door het zoeken naar een missend puzzelstukje te laten doen bij een dagbesteding, maar WWF verkoopt geen puzzels van de merken die dit doen.
Wanneer er een stukje ontbreekt in een in de WWF-webshop gekochte puzzel is er daarom geen mogelijkheid om het missende stukje te laten zoeken en op te laten sturen. Als tegemoetkoming bieden wij wel een korting van 15% op de aanschaf van een nieuwe puzzel in onze webshop. Stuur een mail naar webshop@wwf.nl als je een stukje mist. Vermeld daarin het ordernummer en de aankoopdatum en wij mailen je de kortingscode toe.
Algemeen
Wereld Natuur Fonds publiceert jaarlijks het nieuwe jaarverslag en de jaarrekening. In ons jaarverslag lees je welke resultaten we in bereikt hebben voor bedreigde dieren als de olifant, de tijger en de reuzenpanda, en wat we hebben gedaan om bossen en oceanen te beschermen. Ook vind je hier een overzicht van de inkomsten en bestedingen van WWF.
Wil je graag een exemplaar per post ontvangen? Laat het ons weten via info@wwf.nl onder vermelding van ‘Jaarverslag’.
Elke jaar hebben we ruimte voor stagiaires. Wegens een enorm aanbod werken we met een gelimiteerd aantal studenten. We bieden alleen stages aan in Nederland. Dit betreft zowel onderzoeksstages als praktische stages. Kijk voor de vacatures op onze website of neem voor meer informatie contact op met Natascha Zwaal via e-mailadres nzwaal@wwf.nl.
Mocht je op zoek zijn naar een stage in het buitenland neem dan contact op met het WWF-kantoor in het betreffende land. Als je wilt weten of er stageplaatsen in het buitenland beschikbaar zijn, kun je kijken op onze internationale website. Hier staan alle eventuele stageplaatsen bij alle WWF-kantoren vermeld.
Ons algemene rekeningnummer voor giften is NL31RABO 030 000 0030. Hiernaast bestaan er nog een aantal andere rekeningnummers. Voor informatie over overige rekeningnummers kun je contact opnemen via ons gratis servicenummer 0800-1962. Hartelijk dank voor je steun aan ons natuurbeschermingswerk!
Hoe dien je als donateur, partnerorganisatie of geïnteresseerde een klacht in bij WWF? Dat kan via telefoon (gratis via servicenummer 0800-1962), e-mail, social media en post, of het contactformulier. Geef duidelijk aan dat het om een klacht gaat.
Wat gebeurt er volgens mee? Via elk kanaal streven we naar een snelle reactie. Jouw feedback geeft ons de kans om iets goed te maken, uit te leggen of ervan te leren. De werkwijze hiervoor vind je in de klachtenregeling. Hiermee:
- Staan we open voor kritiek. We houden je graag positief over het werk van WWF
- Gebruiken we een eenduidige werkwijze voor de afhandeling van klachten
- Geven we inzicht in het aantal klachten, de soort en ernst vervan
- Verbeteren we op basis daarvan werkwijze of processen binnen WWF
Bij het indienen van een subsidieaanvraag is het volgende van belang:
De INNO-gelden (Internationale Natuurbescherming Nederlandse Organisaties) hebben als doel kleinschalige initiatieven van Nederlandse non-profit organisaties (inclusief Nederlandse Antillen en Suriname) en initiatieven die een internationaal natuurbeschermingsbelang ondersteunen. De INNO-aanvragen worden elke 6 weken beoordeeld door experts binnen Wereld Natuur Fonds.
Kenmerken van een INNO-project zijn onder andere:
- Innovatief (geeft op vernieuwende wijze een impuls aan internationale natuurbescherming)
- 'Handen uit de mouwen' aanpak
- Actieve samenwerking met derden
- Participatie van vrijwilligers
- Projecten op het gebied van voorlichting en educatie
- Medefinanciering door anderen
De subsidieaanvraag kan worden ingediend met behulp van het standaard aanvraagformulier. Voor verdere informatie kunt u de voorwaarden downloaden of contact opnemen via inno@wwf.nl.
Informatie over vacatures is te vinden op onze website. Op dit moment kunnen we helaas geen open sollicitaties aanvaarden. Met vragen over de sollicitatieprocedure bij het Wereld Natuur Fonds kan je bij mevrouw B. Vanlancker terecht door een mail te sturen naar bvanlancker@wwf.nl. Je kan ons ook via post bereiken door een brief te sturen naar Wereld Natuur Fonds, t.a.v. B. Vanlancker, Postbus 7, 3700AA, Zeist.
Iedereen gebruikt een stukje van de aarde. Met de voetafdruktest kun je uitrekenen hoeveel aardbollen je nodig hebt. Je kunt meten hoeveel ruimte nodig is voor de productie van wat we gebruiken en de opname van CO2 die we uitstoten. Deze ruimte omgerekend naar de hoeveelheid productief land, in gha (mondiale hectare) gemeten, heet de ecologische voetafdruk.
De ecologische voetafdruk heeft veel invloed op de natuur. Leefgebieden van dier- en plantensoorten verschralen en verdwijnen zelfs. De mens is met de natuur in concurrentie om beschikbare ruimte, waarbij de natuur het steeds vaker verliest. Hierdoor neemt de rijkdom aan soorten dieren en planten (biodiversiteit) af. Op dit moment zijn we bestaande voetafdruktest aan het verbeteren om een nog nauwkeuriger score te krijgen.
Het Wereld Natuur Fonds betaalt zelden voor het uitzenden van TV-reclame. De meeste reclame-zendtijd krijgen wij gratis aangeboden door de betreffende TV-zenders of kunnen wij inkopen tegen hoge kortingen.
TV-reclames gratis aangeboden krijgen werkt als volgt: de TV-zenders maken een programmaplanning. Daarin zitten vaste reclameblokken. Als er niet voldoende reclametijd is verkocht, kunnen deze ingekochte reclameblokken niet opeens veel korter worden. Dat zou de programmering in de war schoppen. Voor reclame-zendtijd die 'over' is kunnen goede doelen video indienen. En dat doen wij regelmatig. De zenders bepalen dan vervolgens zelf of, wanneer en hoe vaak ze die content inzetten.
De Raad van Toezicht bepaalt het beloningsbeleid, de hoogte van het loon en andere vergoedingen voor de directie. De Raad past dit beleid periodiek aan. Wat betreft de beloning volgt WWF-NL de ‘Regeling’ beloning directeuren van Goede Doelen Nederland ten behoeve van ‘Besturen en Raden van Toezicht’. Deze regeling geeft een maximumnorm voor het jaarinkomen, die past bij de zwaarte van de functie, bij de omvang van de organisatie, de complexiteit van de organisatie, de organisatorische context en het directiemodel.
Met ingang van 10 juli 2023 is Jelle de Jong de algemeen directeur van WWF-NL. Het salaris bedraagt € 10.635 per maand (exclusief vakantiegeld en persoonlijk flex budget van 2,08%) en het jaarinkomen bedraagt € 153.025. Hiermee blijft de beloning binnen de maxima volgens de eerdergenoemde regeling. WWF-NL draagt ten behoeve van de directeur tevens sociale lasten en pensioenpremie af. Er is geen vertrekregeling overeengekomen. De directeur heeft geen auto van de zaak en reist met het OV.
Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) is actief op sociale media, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en TikTok. Zo houden we je graag op de hoogte over de natuur en onze projecten rondom natuurbescherming en het klimaat.
WWF moedigt iedereen aan om deel te nemen aan het gesprek — iets waar onze sociale kanalen zich uitstekend voor lenen. Ook kritische opmerkingen zijn welkom, daar kunnen we van leren.
Wel hebben we enkele richtlijnen (lees meer over de richtlijnen). Hoewel we niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de commentaren die onze bezoekers achterlaten, kunnen wij berichten verwijderen indien deze beledigend, lasterlijk of obsceen zijn of de copyright of de wetten op het handelsmerk schaden.
Berichten worden verwijderd indien zij het volgende bevatten:
- Advertenties
- Bedreigingen
- Discriminatie
- Scheldwoorden
- Commentaar dat niet relevant is voor het onderwerp
- Links naar sites met ongepaste inhoud
- Persoonlijke aanvallen gericht op iemand in onze ‘verhalen’ of een van de andere bezoekers
- ‘Spam’ die meermaals geplaatst wordt
- Actieve verspreiding van desinformatie en/of complotten
- Persoonlijke gegevens
Een telefoontje van WWF? Dat kan. Wij benaderen (mogelijke) donateurs en bedrijven telefonisch om te vragen of ze WWF structureel of extra willen steunen. Dit doen wij op de volgende manieren:
Donateurs
Ben je een trouwe donateur en maak je zelf jouw bijdrage naar ons over? Dan kunnen we je bellen om te vragen of je ons wil machtigen en dus steunen via een automatische incasso.
Ook bellen we donateurs om ze te wijzen op de voordelen van schenken met belastingvoordeel en de vraag of we dat eventueel in orde mogen maken. En we bellen met mensen die een brochure over nalaten aan WWF hebben aangevraagd.
Ben je een structurele donateur bij ons geweest, maar heb je je donatie stopgezet? Dan heb je kans dat we contact met je opnemen om te vragen of je ons eventueel weer wilt steunen.
Bedrijven
We bellen bedrijven met de vraag of zij Business Supporter willen worden en op die manier met hun organisatie en hun personeel betrokken willen zijn bij ons natuurbeschermingswerk.
Telefoonnummers
Donateurs:
+31 30 2242521
+31 30 2242523
+31 30 3035580
+31 30 2003436
Bedrijven:
+31 30 2080307
Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over ons werk of over een gesprek wat je hebt gehad met een van onze callcenter medewerkers, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Ook wanneer je vragen, klachten of opmerkingen hebt, horen wij dit graag. Je kunt ons Customer Contact Center hiervoor bereiken op 0800–1962 (werkdagen van 09:00–17:00 uur) of een email sturen aan info@wwf.nl.