Elma Okic / WWF

Aardig eten met je bedrijf

Om de aarde leefbaar te houden voor mens en dier is een transitie van ons voedselsysteem nodig. Maar de wereld veranderen kan niemand alleen. Daarom zoeken we voor onze Aardig Eten-campagne bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzamer voedselsysteem.

We zoeken bedrijven die snappen dat de manier waarop we ons eten produceren en consumeren niet langer houdbaar is omdat dit zorgt voor natuurverlies overal ter wereld. Bedrijven die de ambitie hebben om door te pakken.

Wat kun je doen als bedrijf?

Met Aardig Eten willen we 2 dingen bereiken. Aan de ene kant willen bewustwording creëren voor het feit dat ons eten de grootste oorzaak is van natuurverlies wereldwijd. Aan de andere kant willen we laten zien dat je hier zelf ook iets aan kan doen. Met een paar simpele aanpassingen op je bord zorg je al voor méér natuur. Dat is Aardig Eten. Aardig voor de natuur. Aardig voor de jezelf. Bedrijven kunnen ons helpen deze boodschap te verspreiden.

Maar dat is niet het enige. Samen met gedragsexperts, voedingsdeskundigen en onderzoeksbureau Motivaction hebben we een speciale Aardig Eten-test ontwikkeld. Hiermee bereken je hoe aardig je eet. Er rolt een score uit die niet goed of slecht is. Het gaat erom wat je ermee doet. We willen mensen motiveren om aardiger te eten. Bedrijven kunnen deze test onder de aandacht brengen bij hun werknemers of klanten.

Neem contact op

Wil jij je als bedrijf ook inzetten voor een duurzamer voedselsysteem? Neem dan contact op met bedrijven@wwf.nl of bel 0800-1962. Vraag de Aardig Eten-toolkit aan om zelf aan de slag te gaan met recepten, posters en social posts of maak een afspraak om een samenwerking op maat te bespreken.

Hoe aardig eet jij?

Benieuwd hoe aardig jij zelf eet? Doe dan de test.

 

Naar de Aardig Eten-test

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe inzichten en tools voor de zakelijke markt en krijg je updates over grote WWF-projecten en tips voor duurzaam ondernemen.