Aaron vertelt over financiën en duurzaamheid in zijn blogs

Aaron Vermeulen is het hoofd van de Green Finance Unit bij WWF-NL. Hij helpt, met zijn team, de Nederlandse financiële sector om natuur meer te integreren in financiële besluitvorming. Daarnaast is Aaron één van de mede-oprichters van het consortium dat de Dutch Fund for Climate and Development (DFCD) beheert, een fonds waarmee WWF over heel de wereld investeerders helpt om projecten te vinden die de wereld beter maken.

Hiervoor was Aaron partnership manager op het hoofdkantoor van de Asian Development Bank (ADB) in Manilla. In deze functie droeg hij bij aan het beleid, de strategieën, standaarden en investeringen van ADB met als doel geld te laten werken voor natuur in de belangrijkste natuurgebieden in Azië.

Voordat hij bij WWF kwam, bekleedde hij onder andere verschillende functies; directeur van een business group voor Royal HaskoningDHV in Amsterdam en als associate expert voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Omdat de voertaal in de financiële sector Engels is, zijn Aaron's blogs ook in het Engels.

Artikelen van Aaron

Ola Jennersten / WWF-Sweden

Is it (im)possible to invest in biodiversity?

In this blog Lucian Peppelenbos Climate & Biodiversity Strategist at Robeco and Aaron Vermeulen Practice leader finance, WWF-NL share their thoughts on these questions.
Meer info
ESA / NASA

The new generation is not accepting our slowness

WWF colleague Aaron Vermeulen talks about Earth Day, his experience at a conference and the hopes for our future generation.
Meer info
Martin Harvey

Financial risk related to biodiversity loss: black swan or white rhino?

A recent article in the Economist asks whether large global systemic risks such as pandemics are so-called ‘black swan events’ – extreme events that take us by surprise – or if they are in fact large rhinos that wander around in plain sight. We know they are very dangerous; we just don’t know when they are going to charge at us.
Meer info

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe inzichten en tools voor de zakelijke markt en krijg je updates over grote WWF-projecten en tips voor duurzaam ondernemen.