WWF-Sweden / Ola Jennersten
Research

Gezond eten binnen de grenzen van één aarde

Om binnen de grenzen van een leefbare aarde te kunnen blijven, moeten we weten waar die planetaire grenzen voor de Nederlandse voedselconsumptie precies liggen.

Gerelateerde onderzoeken

Rapport: Nature is Now

WWF-NL en Deloitte Nederland willen Nederlandse bedrijven helpen en presenteren daarom vandaag het rapport ‘Nature is Now’; een gids voor bedrijven met een natuurambitie. 
Meer info

Rapport: Arctic Blue Corridors

Blauwe corridors zijn nodig voor veilige doorgang van ijswalvissen.
Meer info

Rapport: Solving the Great Food Puzzle

Het voedselsysteem is een grote puzzel: zoveel stukjes en onderdelen, dat het lastig te begrijpen is hoe ze in elkaar passen. Dit onderzoek biedt inzicht in de factoren die het meeste bijdragen aan transformatie naar een duurzame voedselproductie en -consumptie.
Meer info

Living Planet Report Nederland

Het Living Planet Report beschrijft hoe de staat van natuur in Nederland zich sinds 1990 ontwikkelt. Helaas is het geen goed nieuws, maar we zijn nog niet te laat.
Meer info

The Impact of Dutch Imports on Nature Loss Worldwide

In dit rapport lees je wat de Nederlandse vraag naar soja, palmolie, mais, kokos, cacao, rundvlees, leer en hout teweegbrengt in andere delen van de wereld.
Meer info

Eetplan voor de planeet

Met wat aanpassingen op ons bord en bewuster boodschappen doen, kan iedereen gezond en genoeg eten. lees onze toolkit.
Meer info

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe inzichten en tools voor de zakelijke markt en krijg je updates over grote WWF-projecten en tips voor duurzaam ondernemen.